Leerlingen

Misschien is er net een gastdocent bij jou in de les langsgeweest om zijn ervaringen te delen. We hopen dat je veel hebt mogen leren. Misschien dat je nog wel vragen hebt – bijvoorbeeld hoe je moet omgaan met een goede vriend of vriendin die net uit de kast is gekomen, of heb je nog vragen over geloven en homoseksualiteit. We hopen dat je hier over kunt en wilt praten met medeleerlingen, ouders en docenten. Er is geen vraag te gek, dus stel ze!

Het kan ook zijn dat je zelf twijfels of vragen over op wie jij valt: op meisjes, jongens of allebei? Twijfel je over wie jij bent: meer een meisje, meer een jongen? Of ben je eruit en wéét je dat je homo-, lesbische, bi- of transgender- gevoelens hebt? Dan is iedereenisanders.nl dé plek voor jou. Hier vind je de beste info en tips over ‘anders’ zijn. Voor ervaringen van christelijke LHBTI'ers kan je op kijken op Wijdekerk. Hieronder geven we ook een paar tips.

Tip 1: Praat met iemand die je vertrouwt

Het is prettig om met iemand te praten die je al goed kent. Je hoeft dan niet alles uit te leggen over wie je bent en wat je achtergrond is. Je kunt bijvoorbeeld over je homoseksualiteit praten met een vertrouwenspersoon, mentor of (andere) docent op je school, met een familielid of met een jeugdleider van je kerk. Je kunt ook vragen of zij iemand kennen die meer kan vertellen over (homo)seksualiteit.

Tip 2: Bezoek websites over (homo)seksualiteit

Op websites kun je zelf rustig rondkijken, informatie vinden en met mensen in contact komen. Kijk eens op Christenqueer of HolyBe en mail de Hojo’s (Christelijke homojongeren organisatie van CHJC) eens voor informatie.

Tip 3: Zoek professionele hulp

Als je met vragen blijft zitten dan kun je overwegen om professionele hulp te zoeken bij mensen die je verder kunnen helpen in je zoektocht naar antwoorden! Je kunt bijvoorbeeld terecht bij:

  • Je huisarts/praktijkondersteuner in de buurt.
  • Stichting Chris – bellen, mailen of chatten.
  • Eleos – christelijke hulpverlening.